сряда, 1 септември 2010 г.

Полезни съвети при избора на добър климатик

В днешно време купуването на климатик вече не е предизвикателство, освен че са достъпни климатиците са и често срещани. Въпреки това, все пак трябва да знаем как да изберем най-подходящия климатик за нуждите ни и за пространството, в което ще го използваме.

Ето и няколко съвета при закупуването на климатици:

Консултирайте се със специалист за заобикалящата ви обстановка. Също е добре да направите и собствено изследване, така че да сте подготвени с въпроси към консултанта. Експертът по климатици може да ви даде съвет за размера на климатик, който ще смогне на нуждите ви, ще ви разясни какъв климатик е подходящ за вашето помещение в зависимост от големината на помещението, разположението му, изолацията, слънчевата светлина и др фактори. Тези фактори могат сериозно да повлияят на ефективността на вашия климатик.

Говорейки със специалиста по климатична техника, вие можете да го попитате и за най-добрата марка за определен климатик. Освен експертът вие можете да попитате и вашите приятели, продавач-консултанти, а защо не и онлайн. Колкото повече мнения толкова по-добра представа ще придобиете. Можете да проверите из форуми и сайтове за климатици, това ще ви даде информация от първа ръка за работата на различните видове климатична техника.

Запознайте се с параметрите на различните климатици, като BTU или Британски термални единици. Те измерват количеството топлина, които климатика може да премахне на всеки час. Един климатик с повече BTU е по-скъп, но и други фактори са от значение не само BTU-тата, като изолация, местоположение, размер и т.н.

Преценете дали вашия климатик ще се експлоатира само за охлаждане или за охлаждане и отопление едновременно.

Цената на един климатик сама по себе си е само едно нещо, трябва да се помисли и за другите разноски, като поддръжка, консумирана енергия и т.н. Някои климатици са по-евтини, но пък изразходват повече електроенергия. Други са по-скъпи, но пък енергийно ефективни.

Помислете какви други функции ви трябват, като например таймер, дистанционно, филтри за пречистване на въздуха. Тези функции биха повишили сметката ви.

Често пренебрегвани фактори са броя на хората които обитават помещението и броя на прозорците и вратите.

Плащайте само за това от което имате нужда, а не за всичко което ви предлагат в магазина за климатици.


Няма коментари:

Публикуване на коментар