петък, 5 март 2010 г.

Ремонти на климатик

Повечето проблеми, пред които са поставени хората с ползващи климатици могат да бъдат предодвратени чрез проста поддръжка и почистване. Например почистването на решетката и филтъра на климатика спомагат за по-дълга експлотация и правят климатика по-ефективен при охлаждане. Понякога пречистването на въздуха във въздушния филтър задрърства каналите, и прави климатика неефективен, ето защо почистването на въздушния филтър е важен фактор за предодвратяването на появата на проблем с филтъра. Често срещани проблеми при климатиците са неправилно охлаждане, събиране на вода под климатика, проблем при контрол на температурата и т.н. Доста от тези проблеми могат да бъдат предотвратени от самите притежатели на климатици без да е нужно да се обръщат към специалисти.

И все пак преди да пристъпите към ремонтни дейности на вашия климатик най-важното е да го изключите от захранването. След което идва лесната задача да се премахне решетката, лесно е, но въпреки това трябва да се внимава, тъй като на някои системи именно към решетката е прикачен вентилатора. Когато започнете да премахвате и вентилатора също трябва да се внимава, трябва така да се разкачат всички кабели и да се запомни в какъв ред са били за да може да бъдат отново свързани по-късно по същия начин.

Друг често срещан проблем е събирането на вода под предната част на климатика. Това значи че някоя от тръбите е за смяна, която може лесно да се смени. Иструкции има във ръководството на всеки климатик.

Ако се появи проблем с термостата или термопомпата, те са по-сложни за решаване и най-добре е да се обърнете към фирми за сервиз за климатици.

По принцип някои появили се проблеми при климатиците можете и сами да ремонтирате, но все пак ако някои от вас не са сигурни че ще се справят с това или пък проблема не е толкова прост, най-добре е да се обърнете към специализирани техници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар